Újra kiadják Steve Rachmad Secret Life Of Machines albumát

A sokak által a detroiti techno hangzás legjobb európai képviselőjének tartott holland producer, Steve Rachmad újra megjelenteti ikonikus albumát.

‘Secret Life Of Machines’ eredetileg Rachmad Sterac álneve alatt jelent meg a holland 100% Pure kiadónál 1995-ben. Az anyag Steve első teljes stúdióalbuma volt és azonnal mérföldkővé vált Motor City techno-történelmében. A szerző saját elmondása szerint a 9 tracket tartalmazó album a Roland hangszergyűjteményén és más, kizárólag analóg zenekészítő gépeken készült, és “a mai napig a legjelentősebb megjelenés” a karrierjében.

Ennél jobb ajánlólevél nem is kellett ahhoz, hogy újra megjelentesse az album újramasterelt és újraprogramozott verzióját, mégpedig ugyanott, ahol 17 éve, a 100% Pure kiadónál. A kiadványt egy sor új remixmegjelenés is követi majd olyan producerektől, mint Joris VoornVince Watson, vagy Ricardo Villalobos.

A 100% Pure labelt irányító 2000 & One ugyancsak hozzájárul egy feldolgozással a projekthez és az albumot kísérő sajtóközleményben is méltatja a Secret Life Of Machines fontosságát: “Ez egy teljesen friss és izgalmas hangzás volt, és teljsen le voltunk nyűgözve a futurisztikus Detroit Techno hatásoktól. Egyszerűen nem tudtunk ellenállni neki. Ez nem csak Steve első albuma, hanem a 100% Pure kiadó legelső kiadott albuma is egyben, mely azonnal meghozta a label számára a nemzetközi ismertséget. Később megtudtuk, hogy a borítót tervező művészeknek is ez volt az első munkájuk. A jó dolgok hármasával jönnek.”

A 100% Pure június 18-án jelenteti meg Sterac Secret Life Of Machines remasterelt albumát, melyet hamarosan követnek a remixek is.