Érdemes futárkodni?

Amikor a munkaerőpiacon nincs lehetőség elhelyezkedni bármilyen okok miatt, akkor a futárállás egy aduász lehet. Nincs szükség hozzá másra csak egy járműre, és sok-sok időre.

Általában mindig van kereslet munkaerőre, a futár cégeknél is, de egyénileg, adott éttermeknél is szokott lenni lehetőség.

Érdemes futárnak állnunk?

Jó kereseti lehetőség, viszont sok időt igényel, mert jó fizetéshez sok órát is kell dolgozni. Mellette szól, hogy kényelmes, mert a járművet használjuk és a kiszállításkor csak át kell adni a rendelést. Ez természetesen akkor érvényes, ha autóval rendelkezik a munkavállaló. Természetesen opció lehet a bicikli vagy robogó is, viszont ezek csak szezonálisan kényelmesek. Hidegben vagy esőben nem túl kellemes a munkavégzés.

Hátránya, hogy a hosszú munkaidő miatt kevés idő jut a családra, ezért főként diákok és egyedülállóak számára lehet ideális.  A legtöbb diák számára elérhető állások közül, ez egy elég izgalmas munkakör és változatos a sokféle ember miatt. Számukra tökéletes tapasztalatszerzés lehet.

Mindemellett nagy terepismeretet igényel, bárhol is legyen a munkavégzés. Az adott környéken kívülről kell ismerni, hogy minél hamarabb célba tudjon érni a rendelés. Illetve, ha dugó vagy más probléma áll fenn, akkor tudni kell, merre van a „menekülő útvonal”.  Természetesen a címet sem célszerű keresgélni, ezért magabiztosság vagy GPS szükséges hozzá.

Az sem hátrány, ha jól kommunikál a leendő futár, és nem retten meg a kapcsolat kialakítástól. Lehetőség van bővíteni az ismeretségi kört is és néha jókat beszélgetni.

Emberismeretre is szert lehet tenni, ugyanis a futár sokféle élethelyzetbe láthat bele.

Futár munka, állás