Az építőipar egy különleges szakmát ad

Az építőipar izgalmas és különleges szakma. Akár egy vagy több szakágról beszélünk, garantált a változatosság. Nincs ugyanis két egyforma munka, különböző ízlések szerint kell dolgozni, mindig változik az aktuális divat és sokszor nem csak ingatlanban kell dolgozni.

Építőipar nélkülözhetetlen

Bátran állíthatom, hogy a pályaválasztás előtt állóknak jó választás lehet ez a szakma főleg, hogy több ág közül választhatnak, így megkönnyítve a saját ízlés felé indulást.

Aki pedig rendelkezik kellő művészi vénával és nem akar csak „kétkezi” munkát végezni, annak lehetősége van kinőnie magát egy szakember mellett, keresve az útját, majd ha megszerezte a tudást és a tapasztalatot, bele tud vágni saját vállalkozásba. Ebben csak a képzelet szabhat határt, mert bármilyen extrém piaci rést be tud tölteni a kreativitással. Manapság egyre nyitottabb a piac az újításokra, főleg a művészi megoldásokra.

Árnyaltabb oldala a szakmának, hogy sajnos egy ideje a jó szakemberek kivándorolnak az országból. Így erősen szakember hiány van, nehéz találni jó munkást, és aki jó, ahhoz hónapok vagy évek a várólista. Ezzel romba dőlt a hazai építőipar, az árak az egekbe szálltak és sokszor a megbízó nem engedheti meg magának azt a költségvetést. Így felvirágzott a feketepiac, a számla nélküli megbízások, melyek jóval olcsóbbak, ám cserébe sok esetben silány a munka minősége. Ezáltal érthető a bizalmatlanság és a kétségbeesés a megbízói oldalról.

Szakamber hiány