Asztali vagy hordozható számítógép a legjobb választás?

A számítógép vásárlás nem feltétlenül egyszerű feladat, pláne ha nem vagyunk biztosak abban mi is a számunkra legjobb döntés. Mert hogy ez az egyetlen mérvadó kitétel, hogy nekünk legyen jó az elhatározás, és ne az aktuális divat diktálja helyettünk a feltételeket. Jó példa erre az egykori, netbook őrület, amikor a trend azt sugallta, hogy a picike gép mindenkinek kielégíti az informatikával kapcsolatos igényét. Ehhez képest olyanok is belefutottak a mini kütyübe, akik végül nem tudták megszokni a használatát, éppen apró méretei miatt, divat ide, felkapottság oda.
Szóval még mielőtt ráfeküdnénk az aktuális divathullámra a leginkább kifizetődő stratégia, ha felmérjük egyedi igényeinket. Nagyon praktikus tud lenni a hordozható konstrukció, de ha egész nap az asztalunknál ülünk, akkor jóformán felesleges laptopban gondolkodni. Viszont ha rendszeresen jövünk-megyünk és egy lépést sem akarunk a technikai apparátusunk tagjai nélkül megtenni, akkor nem vitás, a notebook a praktikus választás.

Notebook

Ez eddig viszonylag könnyűnek tűnik, ám a java még csak ezután jön. Mert hogy a külső és belső perifériák kiválasztása prioritást élvez a későbbi, elégedettségre okot adó alkalmazás biztosításának érdekében.

A RAM, a processzor, a winchester valamint a videó és hangkártya azok az alkatrészek, fogalmak, amikkel érdemes közelebbről megismerkednünk, mert kellő tudással a birtokunkban már nem jelenthet kihívást az ideális paraméterek megállapítása.

Természetesen szakemberek segítségét is kérhetjük, ha nagyon megakadnánk, mivel a cél az egyszeri beszerzés borítékolta évekre szóló elégedettség.

Winchester