A rázkódó mosógép jelzi a lengéscsillapító hibáját

A mosógép lengéscsillapító meghibásodását gyakorta kíséri a készülék kissé ijesztő, hangosan kattogó hangja. Laikusként könnyen azt is gondolhatjuk, a mosógép a végét járja, azonban a probléma szerencsére könnyebben orvosolható, mint azt elsőre gondolnánk. Azt viszont jó, ha tudjuk, hogyha a mosógép lengéscsillapító tönkrement, javító szerelésről szó sem lehet, az egyetlen járható út az új alkatrész megvásárlása.

Mosógép lengéscsillapító

A mosógép lengéscsillapító nem állja ki az idő próbáját

A tapasztalat sajnos azt mutatja, a mosógép lengéscsillapítónak nem tesz jót kor. Azoknál a nagy berendezéseknél ugyanis, amelyek már eléggé benne vannak a korban, számíthatunk a szóban forgó alkatrész meghibásodására is.

Nem jó jel a mosógép rázkódása sem

Gyakori tünete a mosógép lengéscsillapító hibájának a készülék rázkódása. Ha a berendezés új, és mégis durván rázkódik, ellenőrizzük a talajviszonyokat, hiszen könnyen megtörténhet az is, hogy maga a padló nem egyenletes. Amennyiben ezen a területen mindent rendben találunk, joggal gyanakodhatunk a készülék lengéscsillapítójára és a felfüggesztésére.

Aranyat ér az online segítség

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjünk bátran online segítséget a Netlap webáruház oldalán. Mosógép alkatrész beszerzésről ebben a cikkünkben is írtunk már.